wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
rejpmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 3 wrz 2008, o 19:55
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 2 razy

wykres funkcji

Post autor: rejpmi »

czy ktoś mógłby narysowac mi wykres takiej fuunkcji :
\(\displaystyle{ f(x) = \begin{cases} -sin2x dla x \in <0,PI>\\ 2sinx dlax \in <PI,2PI>\end{cases}}\)
Awatar użytkownika
Sarrus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 2 mar 2009, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 29 razy

wykres funkcji

Post autor: Sarrus »

rejpmi pisze:czy ktoś mógłby narysowac mi wykres takiej fuunkcji :
\(\displaystyle{ f(x) = egin{cases} -sin2x \(\displaystyle{ dla}\) x in <0,PI>\ 2sinx \(\displaystyle{ dla}\) x in <PI,2PI>end{cases}}\)
%

\(\displaystyle{ \begin{cases} -sin2x \ ; \ dla \ x \in <0 \ ; \ \pi > \\ +sin2x \ ; \ dla \ x \in < \pi \ ; \ 2\pi> \end{cases}}\)

\(\displaystyle{ 1^{o} \ Narysoj \ wykres \ funkcji \ sinx \ .}\)

\(\displaystyle{ 2^{o} \ Narysoj \ wykres \ funkcji \ sin2x \ ( argumenty \ pomnoz \ przez \ \frac{1}{2} ) \ .}\)

\(\displaystyle{ 3^{o} \ Narysoj \ wykres \ funkcji \ -sin2x \ .}\)

\(\displaystyle{ 4^{o} \ Nanies \ frag \ wykresu \ funkcji \ sin2x \ do \ ukladu \ w \ przedziale \ : \ x \in <0 \ ; \ \pi >}\)

\(\displaystyle{ 5^{o} \ Nanies \ frag \ wykresu \ funkcji \ -sin2x \ do \ ukladu \ w \ przedziale \ : \ x \in < \pi \ ; \ 2\pi>}\)

\(\displaystyle{ 6^{o} \ Gotowe \ . \ Smacznego \ .}\)
Awatar użytkownika
Marmon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 475
Rejestracja: 30 sty 2008, o 16:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wołomin
Podziękował: 31 razy
Pomógł: 75 razy

wykres funkcji

Post autor: Marmon »

Do powyższej treści Sarrusa dołączam rysunek
ODPOWIEDZ