Równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
miguel_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 4 mar 2009, o 12:30
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy

Równanie

Post autor: miguel_ »

Rozwiaz rownanie \(\displaystyle{ \frac{1}{sinx}= \frac{1}{sin4x}}\) w przedzile \(\displaystyle{ <-\pi,\pi>}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Równanie

Post autor: piasek101 »

Dziedzina i :

\(\displaystyle{ sinx=sin4x}\)
..............
\(\displaystyle{ sinx[-8cos^3x+4cosx+1]=0}\) (jednym z rozwiązań tego w nawiasie jest (-0,5)).
ODPOWIEDZ