wykres funkcji trygonometrycznej
-
- Użytkownik
- Posty: 134
- Rejestracja: 24 lip 2008, o 13:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Słupsk
- Podziękował: 8 razy
wykres funkcji trygonometrycznej
narysuj w ukladzie wspolrzednych zbior punktow, ktorych wspolrzedne spelniaja warunki:\(\displaystyle{ sin(y-2x)=0 \wedge |y| \le 3 \wedge x \in <-2 pi; do 2 pi>}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
wykres funkcji trygonometrycznej
Pierwsze \(\displaystyle{ y-2x=k\pi}\)
To drugie to poziomy pas \(\displaystyle{ y\in<-3; 3>}\)
Trzecie to pionowy pas.
Wynik to część wspólna wszystkich.
Ps. \(\displaystyle{ \pi}\) = pi
To drugie to poziomy pas \(\displaystyle{ y\in<-3; 3>}\)
Trzecie to pionowy pas.
Wynik to część wspólna wszystkich.
Ps. \(\displaystyle{ \pi}\) = pi