Wiedząć, że \(\displaystyle{ \tg \alpha =2}\) oblicz wartość wyrażenia \(\displaystyle{ \cos 2 \alpha -\sin 2 \alpha}\) prosze pomuszcie
Pisz po polsku!
oblicz wartość wyrażenia
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 24 mar 2009, o 19:28
- Płeć: Mężczyzna
oblicz wartość wyrażenia
Ostatnio zmieniony 24 mar 2009, o 20:52 przez luka52, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytalny zapis - brak LaTeX-a. Prosze zapoznac sie z instrukcja: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytalny zapis - brak LaTeX-a. Prosze zapoznac sie z instrukcja: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 346
- Rejestracja: 17 cze 2008, o 22:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krk
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 17 razy
oblicz wartość wyrażenia
\(\displaystyle{ tg\alpha=2,cos^{2}\alpha-sin^{2}\alpha=cos4\alpha}\)
\(\displaystyle{ sin^{2}4\alpha=1-cos^{2}4\alpha}\)
\(\displaystyle{ sin^{2}4\alpha=1-cos^{2}4\alpha}\)
Ostatnio zmieniony 24 mar 2009, o 21:06 przez LastSeeds, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 24 mar 2009, o 19:28
- Płeć: Mężczyzna
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 24 mar 2009, o 19:28
- Płeć: Mężczyzna