proszę o sprawdzenie tego równania trygonometrycznego:
\(\displaystyle{ \cos x = \frac{\sqrt{2}}{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos \frac{\pi}{4} = \frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{\pi}{4} + 2 k \pi, k\in C \vee x=- \frac{\pi}{4} +2 k \pi}\)
proszę o sprawdzenie rownania tryg cos
-
- Użytkownik
- Posty: 520
- Rejestracja: 28 sty 2009, o 19:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 14 razy
- Pomógł: 86 razy
proszę o sprawdzenie rownania tryg cos
Rozwiązaniem równania \(\displaystyle{ sinx=\frac{\sqrt{2}}{2}}\) jest \(\displaystyle{ x=\frac{\pi}{4}+2k \pi}\) oraz \(\displaystyle{ x=\frac{3}{4} \pi +2k \pi}\), \(\displaystyle{ k \in C}\).
proszę o sprawdzenie rownania tryg cos
przepraszam, pomyliłam. chcialam napisac jednego równania:
proszę sprawdzić
\(\displaystyle{ \cos x = \frac{\sqrt{2}}{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos \frac{\pi}{4} = \frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{\pi}{4} + 2 k \pi, k\in C \vee x=- \frac{\pi}{4} +2 k \pi}\)
proszę sprawdzić
\(\displaystyle{ \cos x = \frac{\sqrt{2}}{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos \frac{\pi}{4} = \frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{\pi}{4} + 2 k \pi, k\in C \vee x=- \frac{\pi}{4} +2 k \pi}\)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2009, o 21:42 przez cocaineC, łącznie zmieniany 1 raz.