OKRES PODSTAWOWY

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
lilian
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 mar 2009, o 11:04
Płeć: Kobieta

OKRES PODSTAWOWY

Post autor: lilian »

Proszę bardzo o pomoc w znalezieniu okresu podstawowego danych funkcji, druga sesja poprawkowa ;/

\(\displaystyle{ 1)tg(2x-5)cos(6x-8)}\)

\(\displaystyle{ 2)tg(2x-5)-ctg(\frac{1}{3}x+4)}\)

\(\displaystyle{ 3)\frac{ctg \frac{1}{3} x+4)}{cos(6x-8)}}\)

\(\displaystyle{ 4)sin(\frac{x-3}{\pi})tg(\frac{2x+1}{\pi})}\)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2009, o 11:25 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Poprawa zapisu. Umieszczaj całe wyrażenia matematyczne w klamrach [latex][/latex].
ODPOWIEDZ