Naszkicuj wykresy dwóch funkcji i podaj rozwiązania równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
wbb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 464
Rejestracja: 17 lut 2009, o 15:00
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 73 razy
Pomógł: 25 razy

Naszkicuj wykresy dwóch funkcji i podaj rozwiązania równania

Post autor: wbb »

Naszkicuj w jednym układzie współrzędnych wykresy funkcji \(\displaystyle{ f(x)=cosx}\) i \(\displaystyle{ g(x)= \frac{2x+4}{x+3}}\). Korzystając z wykresów funkcji \(\displaystyle{ f}\) i \(\displaystyle{ g}\), podaj liczbę rozwiązań ujemnych i liczbę rozwiązań dodatnich równania \(\displaystyle{ f(x)=g(x)}\).

Mam problem z wykresami. Jak mam to narysować? Na osi x normalna jednostka, a argumenty funkcji \(\displaystyle{ f}\) przybliżać czy jak? Proszę o pomoc.
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

Naszkicuj wykresy dwóch funkcji i podaj rozwiązania równania

Post autor: Kartezjusz »

Jak chodzi o jednostki \(\displaystyle{ \pi}\) sobie przybliż.Wykresy mają być tylko w miarę dokładne.
ODPOWIEDZ