\(\displaystyle{ a= \frac{cos17 \cdot cos6-cos73 \cdot sin366}{sin473}}\)
\(\displaystyle{ b=(2- \sqrt{3} )sin240}\)
która z liczb jest większa
-
- Użytkownik
- Posty: 57
- Rejestracja: 9 lut 2009, o 15:43
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 13 razy
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
która z liczb jest większa
\(\displaystyle{ a= \frac{cos17 \cdot cos6-cos(90-17) \cdot sin(360+6)}{sin(360+113)} = \frac{cos17 \cdot cos6-sin17 \cdot sin6}{sin113} = \frac{cos(17+6)}{sin(90+23)} = \frac{cos23}{cos23} =1\\
b=(2- \sqrt{3} )sin240=(2- \sqrt{3} )sin(180+60)=(2- \sqrt{3} )(-sin60)=(2- \sqrt{3} )(- \frac{ \sqrt{3} }{2} )=...}\)
b=(2- \sqrt{3} )sin240=(2- \sqrt{3} )sin(180+60)=(2- \sqrt{3} )(-sin60)=(2- \sqrt{3} )(- \frac{ \sqrt{3} }{2} )=...}\)