Uzasadnij toższamość
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 4 lut 2009, o 17:14
- Płeć: Mężczyzna
Uzasadnij toższamość
\(\displaystyle{ \frac{cos \alpha }{sin \alpha - 1}}\) \(\displaystyle{ + tg \alpha = - \frac{1}{cos \alpha }}\)
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Uzasadnij toższamość
\(\displaystyle{ L= \frac{cosx}{sinx-1} + \frac{sinx}{cosx} = \frac{cos^2x+sinx(sinx-1)}{(sinx-1)cosx} = \frac{cos^2x+sin^2x-sinx}{(sinx-1)cosx} = \frac{1-sinx}{-(1-sinx)cosx} =- \frac{1}{cosx} =P}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 28
- Rejestracja: 4 lut 2009, o 17:14
- Płeć: Mężczyzna