Zadanie maturalne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kacpr90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 25 mar 2008, o 14:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ffd
Podziękował: 10 razy

Zadanie maturalne

Post autor: kacpr90 »

Rozwiąż równanie: \(\displaystyle{ \frac{2\sin ^{2}x +\sin x}{(\cos x - 1)(4 \cos ^{2} x - 3)}=0}\) w przedziale \(\displaystyle{ <0,2\pi>}\)
Ksl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 8 sty 2009, o 20:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 13 razy

Zadanie maturalne

Post autor: Ksl »

Wydaje mi się, że to równanie nie ma rozwiązań, bo
x nie może równać się 0, a to byłoby rozwiązanie.
ODPOWIEDZ