rownanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Za?amka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 5 lut 2009, o 14:21
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

rownanie

Post autor: Za?amka »

Niech tg\(\displaystyle{ \alpha}\)=a i ctg\(\displaystyle{ \alpha}\)=b. Wyraz za pomocą a i b wartość wyrażenia 1- 2\(\displaystyle{ cos^{2}}\)\(\displaystyle{ \alpha}\)/ sin\(\displaystyle{ \alpha}\) *cos\(\displaystyle{ \alpha}\). dla jakich wartości \(\displaystyle{ \alpha}\) podane wyrażenie ma sens?
ODPOWIEDZ