\(\displaystyle{ ctg\frac{4\pi}{18}ctg \frac{5\pi}{18}ctg \frac{6\pi}{18}}\)
\(\displaystyle{ ctg\frac{4\pi}{18}ctg (\frac{9\pi}{18}-\frac{4\pi}{18})ctg \frac{\pi}{6}}\)
\(\displaystyle{ ctg\frac{4\pi}{18}tg\frac{4\pi}{18}ctg \frac{\pi}{6}}\)
\(\displaystyle{ 1 \sqrt{3}}\)- to jest moja odpowiedż,
czy to dobre rozwiązanie?
-
- Użytkownik
- Posty: 3101
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zarów
- Pomógł: 635 razy
czy to dobre rozwiązanie?
Błąd w skracaniu \(\displaystyle{ \frac{6\pi}{18}.}\) stąd zły wynik. prawidłowy jest odwrotnością podanego.