Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
Franio
- Użytkownik
- Posty: 179
- Rejestracja: 13 lis 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 53 razy
- Pomógł: 11 razy
Post
autor: Franio »
\(\displaystyle{ 2sinx+1 \le 0}\) w przedziale \(\displaystyle{ x \in <0,4 \pi >}\)
-
kthxb
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 16 lut 2009, o 14:30
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5 razy
Post
autor: kthxb »
\(\displaystyle{ sinx\le - \frac{1}{2}}\). Proponuję naszkicować wykres.