Zbadaj dla jakich wartosci parametru m rownianie ma rozwiazanie?
\(\displaystyle{ sin ^{2}x+sinx+m=0}\)
Dla jakich wartosci parametru m...
-
- Użytkownik
- Posty: 635
- Rejestracja: 7 lut 2008, o 19:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok / Warszawa
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 63 razy
Dla jakich wartosci parametru m...
\(\displaystyle{ -m = sinx + sin^2x \\}\)
ZW sinx =< -1;1 >
\(\displaystyle{ ZW sin^2x = <0;1> \\
m \in <-2,1>}\)
ZW sinx =< -1;1 >
\(\displaystyle{ ZW sin^2x = <0;1> \\
m \in <-2,1>}\)