\(\displaystyle{ f(\phi) = \frac{1}{ \sqrt{sin\phi} }}\)
narysuj wykres funkcji od 0 do pi.
ma ktos pojecie jak to wyglada? moze byc tak mniej wiecej.
wykres 1/sqrt sin fi
-
- Użytkownik
- Posty: 3101
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zarów
- Pomógł: 635 razy
wykres 1/sqrt sin fi
Mniej:
Dla \(\displaystyle{ \phi \in (0,\frac{\pi}{2})}\) funkcja maleje od \(\displaystyle{ + \infty}\) do \(\displaystyle{ f(\frac{\pi}{2})}\), w reszcie dziedziny rośnie do \(\displaystyle{ + \infty}\).
Dla \(\displaystyle{ \phi \in (0,\frac{\pi}{2})}\) funkcja maleje od \(\displaystyle{ + \infty}\) do \(\displaystyle{ f(\frac{\pi}{2})}\), w reszcie dziedziny rośnie do \(\displaystyle{ + \infty}\).