Tożsamość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
4tomek4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 1 mar 2009, o 16:26
Płeć: Mężczyzna

Tożsamość

Post autor: 4tomek4 »

Prosze o pomoc;)
frac{sin alpha -cos ^{2}*sin alpha }{cos alpha -cos ^{3} alpha } =tg alpha
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

Tożsamość

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ \frac{sin \alpha -cos ^{2}*sin \alpha }{cos \alpha -cos ^{3} \alpha }= \frac{sin\alpha(1-cos^2\alpha)}{cos\alpha(1-cos^2\alpha)} =tg \alpha}\)
ODPOWIEDZ