zad.1
\(\displaystyle{ Wyznacz sinus i cosinus kata \alpha jesli wiesz ze tg \alpha = \frac{1}{2}i \alpha \in ( \prod_{}^{} , \frac{3}{2} \prod_{}^{})}\)
zad.2
\(\displaystyle{ Rozwiaz rownanie sin(x- \frac{ \prod_{}^{} }{3}) + sin (x+ \frac{ \prod_{}^{} }{3}) =1 \cap x \in <- \prod_{}^{} , \prod_{}^{} >}\)
zad.3
\(\displaystyle{ Dana jest funkcja f(x)=cos(x+ \frac{ \prod_{}^{} }{4} + cos(x- \frac{ \prod_{}^{} }{4} )
a)Okresl zbior wartosci tej funkcjii
b)Rozwiaz rownanie f(x)=1 x \in <0,2 \prod_{}^{} >}\)
zad.4
\(\displaystyle{ Wyznacz sin2x i cos2x jesli wiadomo ze x \in ( \frac{ \prod_{}^{} }{2}, \prod_{}^{} ) i tgx=-5}\)
zad.5
\(\displaystyle{ Sprawdz tozsamosc sin (x-y)sin(x+y)=( \frac{siny}{tgy}) ^{2}-( \frac{sinx}{tgx}) ^{2}.}\)
F.trygonometryczne z operonu p.rozszerzony
- południowalolka
- Użytkownik
- Posty: 349
- Rejestracja: 9 wrz 2007, o 13:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 70 razy
- Pomógł: 23 razy