Wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mbanan17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 6 sty 2008, o 14:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 21 razy

Wykres funkcji

Post autor: mbanan17 »

Narysuj wykres funkcji:

1. \(\displaystyle{ y= \frac{sin x}{|sin x|} \cdot x}\)

\(\displaystyle{ w<-2\pi,2\pi>}\)


2.\(\displaystyle{ f(x)= \frac{sin ^{2}x-|sinx| }{sin x}}\)

dla \(\displaystyle{ x \in (0,\pi) \cup (\pi,2\pi)}\)

wiek ktos jak to rozwiazac? nie bardzo wiem o co chodzi z tym "w"...
silvaran
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1300
Rejestracja: 6 sty 2009, o 20:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice/Warszawa
Podziękował: 60 razy
Pomógł: 123 razy

Wykres funkcji

Post autor: silvaran »

"w" to w przedziale
czyli od \(\displaystyle{ -2 \pi}\) do \(\displaystyle{ 2 \pi}\) musisz narysować wykres
ODPOWIEDZ