równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
winfast29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 340
Rejestracja: 27 wrz 2008, o 15:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniew
Podziękował: 199 razy

równanie trygonometryczne

Post autor: winfast29 »

\(\displaystyle{ sin^2x-cos^2x=0,5}\)
Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, o 20:04 przez Szemek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nazywaj odpowiednio swoje tematy.
Awatar użytkownika
Comma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 647
Rejestracja: 22 lis 2004, o 19:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: B-j
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 77 razy

równanie trygonometryczne

Post autor: Comma »

\(\displaystyle{ -cos^2x=sin^2x-1\\
2sin^2x-1=0,5}\)

Już chyba wiesz :)
ODPOWIEDZ