Wyznacz zbiór wartosci funkcji
- RyHoO16
- Użytkownik
- Posty: 1822
- Rejestracja: 22 paź 2006, o 20:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: WLKP
- Podziękował: 46 razy
- Pomógł: 487 razy
Wyznacz zbiór wartosci funkcji
\(\displaystyle{ \sin x \Rightarrow x \in \langle -1;1 \rangle}\)
\(\displaystyle{ \sin^2 x \Rightarrow x \in \langle 0;1 \rangle}\)
\(\displaystyle{ 2\sin^2 x \Rightarrow x \in \langle 0;2 \rangle}\)
\(\displaystyle{ 5-2\sin^2 x \Rightarrow x \in \langle 3;5 \rangle}\)
\(\displaystyle{ \sin^2 x \Rightarrow x \in \langle 0;1 \rangle}\)
\(\displaystyle{ 2\sin^2 x \Rightarrow x \in \langle 0;2 \rangle}\)
\(\displaystyle{ 5-2\sin^2 x \Rightarrow x \in \langle 3;5 \rangle}\)