narysuj wykres funkcji
a) \(\displaystyle{ f(x) = \frac{sin ^{2}x - \left|sinx \right| }{sinx}}\)
b) \(\displaystyle{ g(x) = \frac{cos ^{2}x }{1- \left|sinx \right| }}\)
jak to zrobić?
wykres funkcji z wart. bezwzg.
- Harry Xin
- Użytkownik
- Posty: 545
- Rejestracja: 9 sie 2007, o 19:15
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 148 razy
- Pomógł: 83 razy
wykres funkcji z wart. bezwzg.
Przedziały.
\(\displaystyle{ \sin x>0, \ x\in\left(2k\pi , 2k\pi+\pi\right)
\\ \sin x<0, \ x\in\left(2k\pi+\pi ,2k\pi\right)
\\ k\in Z}\)
\(\displaystyle{ \sin x>0, \ x\in\left(2k\pi , 2k\pi+\pi\right)
\\ \sin x<0, \ x\in\left(2k\pi+\pi ,2k\pi\right)
\\ k\in Z}\)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2009, o 14:15 przez Harry Xin, łącznie zmieniany 2 razy.
wykres funkcji z wart. bezwzg.
Coś pomyliłeś, k=3
\(\displaystyle{ \sin x>0,x \in (6\pi , 3 \pi)}\)
A to raczej prawda nie jest, ani poprawne też
\(\displaystyle{ \sin x>0,x \in (6\pi , 3 \pi)}\)
A to raczej prawda nie jest, ani poprawne też