Wyznacz alfa i beta

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Aga2909
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 27 maja 2008, o 19:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Nowa Sarzyna
Podziękował: 4 razy

Wyznacz alfa i beta

Post autor: Aga2909 »

wiadomo, że \(\displaystyle{ \alpha , b \in (0, pi/2) oraz sin( \alpha -b)=cos( \alpha + b)= \frac{1}{2}}\)
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

Wyznacz alfa i beta

Post autor: Rogal »

A jaki tutaj jest problem z tym zadankiem?
Aga2909
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 27 maja 2008, o 19:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Nowa Sarzyna
Podziękował: 4 razy

Wyznacz alfa i beta

Post autor: Aga2909 »

Należy wyznaczyć kąty \(\displaystyle{ \alpha i b}\)
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

Wyznacz alfa i beta

Post autor: Rogal »

Czytać umiem. Pytam, jaki jest problem?
ODPOWIEDZ