Sprawdź tożsamosci:
\(\displaystyle{ \frac{1+sin2x}{cos2x}= \frac{1+tgx}{1-tgx}}\)
Wie ktos moze jak to rozwalic?
Tożsamość
- Przemas O'Black
- Użytkownik
- Posty: 744
- Rejestracja: 7 lut 2009, o 18:30
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 69 razy
- Pomógł: 58 razy
Tożsamość
\(\displaystyle{ \sin (2 x) = 2 \sin x \cdot \cos x \,
\left.\cos (2 x) = \cos^2x - \sin^2 x = 1 - 2 \sin^2 x = 2\cos^2x - 1 \right.}\)
A wogóle to ... ometryczne
\left.\cos (2 x) = \cos^2x - \sin^2 x = 1 - 2 \sin^2 x = 2\cos^2x - 1 \right.}\)
A wogóle to ... ometryczne