tangensy i cosinusy
tangensy i cosinusy
Nie wiem do jakiego tematu to zadanie załączyc ,więc załączam tu i prosze o pomoc. oblicz: \(\displaystyle{ tg135stopni , cosinus 330stopni}\)
- sea_of_tears
- Użytkownik
- Posty: 1641
- Rejestracja: 2 lis 2007, o 20:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 548 razy
tangensy i cosinusy
\(\displaystyle{ tg135=tg(180-45)=-tg45=-1 \newline
cos330=cos(360-30)=cos30=\frac{\sqrt3}{2}}\)
cos330=cos(360-30)=cos30=\frac{\sqrt3}{2}}\)