Podaj miejsca zerowe

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kacpr90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 25 mar 2008, o 14:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ffd
Podziękował: 10 razy

Podaj miejsca zerowe

Post autor: kacpr90 »

Podaj miejsca zerowe i zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \sin ( \left| x\right|+x)}\) w przedziale \(\displaystyle{ <-2\pi ; 2\pi>}\).
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23493
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3263 razy

Podaj miejsca zerowe

Post autor: piasek101 »

Przedziałami :
- dla x <0 (oczywiście w dziedzinie ) masz \(\displaystyle{ f(x)=sin(-x+x)}\)

- dla \(\displaystyle{ x\geq 0}\) masz \(\displaystyle{ f(x)=sin(x+x)}\)
ODPOWIEDZ