Narysuj

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
okon140
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 sty 2009, o 18:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PPP
Podziękował: 1 raz

Narysuj

Post autor: okon140 »

Narysuj wykres:

\(\displaystyle{ y= \frac{ ft|sin2x \right| }{sin2x}}\)
narysowałem i czy rozwiązaniem jest linia która po prostu nie pokrywa się z tą na dole, czyli odbita przez wartość bezwzględną?
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Narysuj

Post autor: soku11 »

\(\displaystyle{ y=\begin{cases} 1,\; \sin (2x)>0\\-1,\;\sin (2x) Pytanie twojego nie rozumiem... Pozdrawiam.}\)
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Narysuj

Post autor: florek177 »

| ... | -->licznik - ma same dodatnie połówki,
mianownik - normalny wykres sin.
jak podzielisz to otrzymasz: w pierwszej połówce (+1), w drugiej - (-1) ;

Częstotliwość 2x większa.
ODPOWIEDZ