Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
max_diaz
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 23 paź 2007, o 21:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bolec
Post
autor: max_diaz »
\(\displaystyle{ \frac{x}{|x|} + cos \frac{x-|x|}{2} =0}\)
Ostatnio zmieniony 7 sty 2009, o 21:46 przez
max_diaz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
frej
Post
autor: frej »
Dwa przedziały, opuść wartość bezwzględną i już.
-
max_diaz
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 23 paź 2007, o 21:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bolec
Post
autor: max_diaz »
Tzn. ?:) jak tak rozw. to mi jakies cuda na kiju wychodza i nie wiem czemu ... :/ dla x>0 wychodzi mi cos=-1 a dla x
-
marcinn12
- Użytkownik
- Posty: 882
- Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 61 razy
- Pomógł: 193 razy
Post
autor: marcinn12 »
1)
x>0
\(\displaystyle{ \frac{x}{x} +cos \frac{0}{2} =0}\)
\(\displaystyle{ 2 0}\)
Równanie sprzeczne.
2)
x C[/latex] i \(\displaystyle{ k}\)