Dwie macierze

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
marooou
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 1 sty 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mysłowice

Dwie macierze

Post autor: marooou »

Dane:

\(\displaystyle{ D=\begin{bmatrix} 0&10&20\\10&40&30\\20&30&40\end{bmatrix} , d=\begin{bmatrix} a\\b\\c\end{bmatrix}}\)

Gdzie a,b,c są podane z góry.
Mam policzyc to co niżej, jednak nie wiem co oznacza ten zapis.

\(\displaystyle{ (D,d)=}\)
ODPOWIEDZ