Okreslić liczbe rozwiązań oraz liczbę parametru układu

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Okreslić liczbe rozwiązań oraz liczbę parametru układu

Post autor: Macius700 »

W podanych układach równań okreslić ( nie rozwiązując ich ) liczbe rozwiązań oraz liczbę parametrów :

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x-y+2z+y=1\\3x+y+z-t=2\\5x-y+5z+t=4 \end{array}}\)

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x+2y-z+t=1\\x-y-z+3t=2\\3x+5y-4z-t=0 \end{array}}\)
Ostatnio zmieniony 31 gru 2008, o 17:28 przez Macius700, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ