Rozwiąz układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Rozwiąz układ równań

Post autor: Macius700 »

Rozwiąz układ równań dowolną metodą:


\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x-y+z=0\\x+y-z=0\\x+3y-3z=0\\y-z=0\\x+y+z=0\end{array}}\)

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x-y=1\\z+t=2\end{array}}\)

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x-y-z+t=0\\x+y+z-t=0\\x+y-z+t=0 \end{array}}\)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, o 23:48 przez Macius700, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzio1988

Rozwiąz układ równań

Post autor: miodzio1988 »

2 jest nieoznaczony, więc ma nieskonczenie wiele rozwiazan

[ Dodano: 28 Grudnia 2008, 17:44 ]
a reszte rozwiazujesz albo wrzucajac te rownania w macierze albo po prostu podstawiajac kolejne zmienne do nastepnych rownan:D
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Rozwiąz układ równań

Post autor: Macius700 »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+y+z=2\\x-y=0\\y-z=-1 \\x-y=1\\x-y-z=0\end{array}}\)
ODPOWIEDZ