Zadanie o wektorach

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Majka_1976
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 16 gru 2008, o 10:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Przemyśl

Zadanie o wektorach

Post autor: Majka_1976 »

Dane są wektory, \(\displaystyle{ \vec{u}=(-1,2,3), \vec{v}=(1,-3,1), \vec{w}=(2,0,-1)}\). Zbadać nieżależność wektorów (to już zrobiłam). Obliczyć: \(\displaystyle{ 3 \vec{u}^{2}-2 \vec{v} \vec{w}}\), \(\displaystyle{ \vec{u} 3 \vec{v}}\) oraz \(\displaystyle{ ( \vec{u}, \vec{v}, \vec{w})}\) i podać ich interpretację geometryczną.

Halo Halo!, ktoś pomoże?

[ Dodano: 20 Grudnia 2008, 10:20 ]
czy w pirwszej częsci wynikk 40 jest prawidłowy? a w drugiej wektor (33,12,-24)?
Ostatnio zmieniony 16 gru 2008, o 20:15 przez Majka_1976, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ