Sprawdzić, czy wektor

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
luka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 5 paź 2008, o 18:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z daleka

Sprawdzić, czy wektor

Post autor: luka »

Zad. 6. Sprawdzić, czy wektor a należy do podprzestrzeni V , gdy:
(a) a = (1, 2), V = R((3, 4)) ⊂ R^{2}

(b) a = (3 + i,−2), V = C((3, 4), (0, 1)) ⊂ C^{2}

(c) a = (1, 2, 3), V = R((1,−1, 0), (0, 1, 2)) ⊂ R^{3}
ODPOWIEDZ