Wyznaczyć wektor normalny do płaszczyzny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
misia_pysia99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 gru 2008, o 19:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Wyznaczyć wektor normalny do płaszczyzny

Post autor: misia_pysia99 »

Obliczyć iloczyn wektorów \(\displaystyle{ \vec{u} ,\vec{v}}\)
\(\displaystyle{ (1,-1,2) H}\)
\(\displaystyle{ \vec{u} =[2,1,1] \parallel H}\)
\(\displaystyle{ \vec{v} =[-1,2,3] \parallel H}\)

metodą inną niż

\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}x-1&y+1&z-2\\2&1&1\\-1&2&3\end{array}\right|=0}\)

oraz wyznaczyć wektor normalny do płaszczyzny
ODPOWIEDZ