Układ równań Cramera

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
thermaltake
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 18 mar 2008, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków\Kielce
Podziękował: 9 razy

Układ równań Cramera

Post autor: thermaltake »

\(\displaystyle{ \begin{cases} x + (n+1)y + (n+1)z=2m+4\\2x+ (2m-1)y+ mz=m+5\\x+2y+2z=3m+3 \end{cases}}\)

Dla jakiego n R układ jest oznaczony, nieoznaczony, sprzeczny.

Z góry dziekuje za Waszą pomoc
ODPOWIEDZ