Trudne zadanie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
luka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 5 paź 2008, o 18:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z daleka

Trudne zadanie

Post autor: luka »

Wskazać układ równań liniowych (lub udowodnić, że taki
układ nie istnieje) Ax = b, spełniający następujące warunki (w – wymiar przestrzeni rozwiązań):
(a) A ∈ M(3, 4), w = 1,
(b) A ∈ M(3, 4), w = 2,
(c) A ∈ M(3, 4), w = 0,
(d) A ∈ M(4), w = 3,
ODPOWIEDZ