Rząd macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Thepross
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 lis 2008, o 17:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: cn

Rząd macierzy

Post autor: Thepross »

Korzystając z definicji znależć rzędy macierzy:

a) \(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&-2&3\\-3&4&1\\-1&0&7\end{bmatrix}}\)

b) \(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 2&-1&3&-2&4\\4&-2&5&1&7\\2&-1&1&8&2\end{bmatrix}}\)

c) \(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&-1&-2&2\\5&-3&-1&3\\2&1&-1&1\\3&-2&2&-4\\\end{bmatrix}}\)

Bardzobym prosił opisowo (co z czego). Powinienem dodawać rzędy/kolumny tak by mieć cyfre jednostkowo niezależną?
ODPOWIEDZ