oblicz iloczyn skalarny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
a91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 26 mar 2008, o 17:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków

oblicz iloczyn skalarny

Post autor: a91 »

oblicz iloczyn skalarny \(\displaystyle{ \vec{u} i \vec{v}}\) jeżeli \(\displaystyle{ \vec{u}=2 \vec{p} + \vec{q} ,
\vec{v} = - \vec{p} + 3 \vec{q} ft| \vec{p} \right| =2 ft| \vec{q} \right|=1}\)
a kąt między \(\displaystyle{ \vec{p} i \vec{q} .}\) ma miare 60 stopni.
ODPOWIEDZ