wektory, ich długości i iloczyn skalarny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
inka155
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 19 lis 2007, o 18:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: dolnośląskie ;)
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 1 raz

wektory, ich długości i iloczyn skalarny

Post autor: inka155 »

Mam problem z takim zadaniem, prosze o pomoc

Długości wektorów \(\displaystyle{ \vec{a}}\) i \(\displaystyle{ \vec{b}}\) wynoszą odpowiednio 3, 5. Ponadto znamy ich iloczyn skalarny \(\displaystyle{ \vec{a} \vec{b} = -2.}\) Obliczyć \(\displaystyle{ \vec{p} \vec{q}}\),
gdzie p=a-b
a q=2a+3b.

Z GÓRY DZIEKUJE
ODPOWIEDZ