Wyznacz punkt...

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
arazahiel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 3 wrz 2008, o 21:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z Daleka...
Podziękował: 7 razy

Wyznacz punkt...

Post autor: arazahiel »

Oblicz "C" jeżeli \(\displaystyle{ A=(-1,-3), B=(-5,4)}\), a \(\displaystyle{ k=2}\)

\(\displaystyle{ \frac{ \left|AC \right| }{ \left| CB\right| } = k}\)
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

Wyznacz punkt...

Post autor: mat1989 »

oznacz sobie punkt C jako C=(x,y) i zapisz poniższą równość:)
ODPOWIEDZ