Wyznaczyc macierz X

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
malapala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 wrz 2008, o 13:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mikołów
Podziękował: 1 raz

Wyznaczyc macierz X

Post autor: malapala12 »

Wyznaczyc macierz X spelniajaca warunek

\(\displaystyle{ AX=B C^{T}-D}\)

\(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{ccc}1&2&0\\2&3&1\\1&0&1\end{array}\right]}\)
\(\displaystyle{ B=\left[\begin{array}{ccc}2\\-1\\0\end{array}\right]}\)
\(\displaystyle{ C=\left[\begin{array}{ccc}3\\-4\\1\end{array}\right]}\)
\(\displaystyle{ D=\left[\begin{array}{ccc}5&-8&2\\-3&3&-1\\0&0&-1\end{array}\right]}\)

[ Dodano: 17 Września 2008, 20:36 ]
mógł bym kogoś prosić o pomoc?

[ Dodano: 25 Września 2008, 16:16 ]
EDIT!


Może ktoś tylko napisać kolejność wykonywania działań? Czy najpierw mam liczyć prawą stronę a potem transparować A i wyliczyc X? Czy od razu na początku transparować A i wykonywać działania?

dziękuje za pomoc:D
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2008, o 21:55 przez malapala12, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ