odległość prostych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Przemkooo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 24 sty 2007, o 23:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 56 razy

odległość prostych

Post autor: Przemkooo »

Znajdź odległość prostych:
\(\displaystyle{ l_{1} :}\) \(\displaystyle{ \begin{cases}-2x + y +2z = 12\\-6x-2y + 3z=21 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ l_{2} : (x,y,z) = (0.8.10) + s(1,-5,-7)}\)
ODPOWIEDZ