Układy równań - metody rozwiązywania ?
-
- Użytkownik
- Posty: 25
- Rejestracja: 10 sty 2005, o 22:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sosnowiec
- Podziękował: 2 razy
Układy równań - metody rozwiązywania ?
Mam prośbę:) mógłby mi ktoś napisać (wraz z przykładami) metody rozwiązywania układu równań stopnia 2 i większe? Był bym bardzo wdzięczny znam tylko dobrze jedna a moja nauczycielka kazała mi żebym, chociaż poznał w teorii jak się stosuje inne
- dem
- Użytkownik
- Posty: 596
- Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 17 razy
Układy równań - metody rozwiązywania ?
Wszystko wypisane tylko wystarczy poszperać troche:
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=3841
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=3841
-
- Użytkownik
- Posty: 25
- Rejestracja: 10 sty 2005, o 22:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sosnowiec
- Podziękował: 2 razy
Układy równań - metody rozwiązywania ?
Tak tylko ze to są sposoby rozwiązywania równań a nie układu tzn. może ja cos źle napisałem w nazwie chodzi mi o rozwiązywanie czegoś typu:
\(\displaystyle{ \left{\begin{array}{l}x^2+t^2=1\\y+2x=4\end{array}\right.}\)
I jak jest więcej lini wiem ze można metoda podstawiania i ze są jakieś inne, ale jakie i jak ich używać…
\(\displaystyle{ \left{\begin{array}{l}x^2+t^2=1\\y+2x=4\end{array}\right.}\)
I jak jest więcej lini wiem ze można metoda podstawiania i ze są jakieś inne, ale jakie i jak ich używać…