Wektor u...
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 3 wrz 2008, o 21:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z Daleka...
- Podziękował: 7 razy
Wektor u...
Dany jest wektor \(\displaystyle{ \vec{n}}\) Wykresl wektor - \(\displaystyle{ \frac{2}{3}}\) \(\displaystyle{ \vec{u}}\) . Nie radze sobie... Jak to rozwiązać?
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2008, o 21:28 przez arazahiel, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 3101
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zarów
- Pomógł: 635 razy
Wektor u...
Przypuszczam, że chodzi o \(\displaystyle{ \frac{2}{3} \vec{n}}\) Należy skorzystać z twierdzenia Talesa.arazahiel pisze:Dany jest wektor \(\displaystyle{ \vec{n}}\) Wykresl wektor - \(\displaystyle{ \frac{2}{3}}\) \(\displaystyle{ \vec{u}}\) . Nie radze sobie... Jak to rozwiązać?
\(\displaystyle{ \vec{AB}= \vec{n}, \ \vec{AC}=\frac{2}{3} \vec{n}}\).
[/url][/img]