Równanie typu X' = AX

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Venim
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 cze 2008, o 16:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Równanie typu X' = AX

Post autor: Venim »

Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu równania

X' = AX

gdzie
A = \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cc}1&2\\4&5\end{array}\right]}\)

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Venim
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2278
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

Równanie typu X' = AX

Post autor: natkoza »

czym u ciebie jest X' :? macierz transponowana xo X, czy jakas inna?
Venim
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 cze 2008, o 16:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Równanie typu X' = AX

Post autor: Venim »

Właściwie cały problem w tym zadaniu polega na tym ze nie mam pojęcia co oznacza X’, miałem nadzieje ze ktoś się już spotkał z tego typu zapisem.
ODPOWIEDZ