Rozwiąż równanie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
plancys
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 31 maja 2008, o 11:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 28 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: plancys »

Rozwiąż równanie:
|||x|+1|-||x|-1||=|x+1|+|x-1|
Awatar użytkownika
klaustrofob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1984
Rejestracja: 11 lis 2007, o 07:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: inowrocław
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 607 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: klaustrofob »

1. x>=1. wtedy r-nie wygląda tak: |x+1-(x-1)|=(x+1)+(x-1) czyli 2=2x i x=1.
2. x
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, o 06:18 przez klaustrofob, łącznie zmieniany 1 raz.
plancys
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 31 maja 2008, o 11:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 28 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: plancys »

a nie trzeba to kombinować z przedziałami ?
ODPOWIEDZ