Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
Andris
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 15 paź 2007, o 23:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zielona Góra
- Podziękował: 2 razy
Post
autor: Andris »
W podanym układzie równań liniowych określić liczbę rozwiązań (nie rozwiązując ich)
\(\displaystyle{ x - y + 2z + q\,=\,1}\)
\(\displaystyle{ 3x + y + z - q\,=\,2}\)
\(\displaystyle{ 5x - y + 5z + q\,=\,4}\)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, o 16:57 przez
Andris, łącznie zmieniany 1 raz.
-
miki999
- Użytkownik
- Posty: 8691
- Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1001 razy
Post
autor: miki999 »
Dodaj 1 wiersz do 2., i od 3. odejmij 1.
Myślę, że to prowadzi do jednolitych wniosków