rownanie liniowe pierwszego i drugiego rzedu do rozwiazania

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
vitamin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 27 kwie 2008, o 13:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn

rownanie liniowe pierwszego i drugiego rzedu do rozwiazania

Post autor: vitamin »

ak rozwiac rownianie liniowe I i II rzedu???

1) I rzedu

\(\displaystyle{ y'-\frac{1}{x}y = x^{3}}\) i wyznaczyć całkę szczególą równania jednorodnego jesli y(1)=2


2) II rzedu

\(\displaystyle{ y'' - 5y' + 6y = 3 e^{x} + 6sinx}\)
ODPOWIEDZ