Rozwiązać podany układ Cramera metodą kolumn jednostkowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kazafin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 27 maja 2007, o 11:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 14 razy

Rozwiązać podany układ Cramera metodą kolumn jednostkowych

Post autor: kazafin »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x-2y+z-t=-4\\2x-y-z+t=1\\x+y+2z-t=5\\x+y-z+t=4 \end{array}}\)
ODPOWIEDZ