płaszczyzna

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

płaszczyzna

Post autor: Hania_87 »

Napisz równanie płaszczyzny przechodzącej przez prostą o równaniu:
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x-y-3z-5=0\\x+y-z+1=0 \end{array}}\)
i równoległej do przestrzeni
\(\displaystyle{ lin \{\left( \begin{tabular}{ccc}
1 \\
2 \\
-3 \\
\end{tabular}
\right) \}}\)
ODPOWIEDZ