Układ równań zadanko

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
tomislater
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 cze 2005, o 16:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radawka
Podziękował: 1 raz

Układ równań zadanko

Post autor: tomislater »

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyc/rozwiązać to zadanie: ?

\(\displaystyle{ \left{\begin{array}{l}(x+5)(y-2)=(x+2)(y-1)\\(x-4)(y+7)=(x-3)(y+4)\end{array}}\)
Awatar użytkownika
Maniek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 841
Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin | Gliwice
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 79 razy

Układ równań zadanko

Post autor: Maniek »

Na początku wymnóż wszystkie nawiasy, podstaw do siebie i wylicz x i y :>

x=7

y=5
tomislater
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 cze 2005, o 16:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radawka
Podziękował: 1 raz

Układ równań zadanko

Post autor: tomislater »

Hmm, okej wielkie dzięki ;3
1 done
2 done
3 done ;]
ODPOWIEDZ